Het team

Betrokken kinderbegeleidsters

Jullie kindje is van harte welkom bij de Villa Patapoef. De fijnste kinderopvang in Rekem nabij Lanaken Maasmechelen en Maastricht. Van twee tot en met vijf dagen per week. In het kinderdagverblijf is plek voor kindjes van 0 tot 3 jaar. Onze gediplomeerde kinderbegeleidsters Stefanie, Laura, Sandra, Sanne, Maria en Jasmyne zijn ervaren en 100% betrokken bij je kindje. Alle ouders van de kindjes die bij ons de dag doorbrengen zijn super tevreden... En de kindjes ook! Bernadet Schouten is de zaakvoerder, zij heeft jarenlange ervaring met kindjes en kinderopvang en zij zorgt voor een perfecte organisatie en prima voorzieningen. Bel haar gerust op 0031 5800 2258

Kinderopvang Villa Patapoef is door Kind en Gezin gecertificeerd; we beschikken over de vergunning en over het IKT Certificaat. Vanwege IKT certificering profiteren Belgische en Nederlandse ouders van de aanzienlijke Belgische subsidie.

Stefanie Hansen


In 2008 studeerde ik af binnen de opleiding: begeleidster in de kinderopvang. Vanaf augustus 2011 sta ik elke dag in voor de begeleiding van de kindjes in Villa Patapoef. Sinds juni 2014 ben ik hoofdverantwoordelijke van de crèche, behalve het begeleiden van de kindjes coach ik kinderbegeleiders in opleiding die bij ons hun stage doen.

Ook ben ik verantwoordelijk voor de dagplanning m.b.t. voeding, verluiering, boodschappen, creatieve activiteiten, het rondleiden van ouders die interesse hebben hun kindje bij ons naar de opvang te brengen. etc. Mijn motivatie om kinderbegeleidster te zijn : ontwikkeling ondersteunend werken met ruim voldoende aandacht voor de behoefte van het kind. Met dit doel voor ogen probeer ik dagelijks mijn job zo goed mogelijk en met plezier uit te voeren. Elke dag opnieuw de kinderen iets bijleren en laten exploreren, daar kan ik echt van genieten.

Alle unieke persoonlijkheden; het pure en eerlijke kind, dat is wat mij aanspreekt om elke dag weer vol enthousiasme voor de kinderen te zorgen.

Het pure en eerlijke kind, dat is wat mij aanspreekt om elke dag weer vol enthousiasme voor de kinderen te zorgen!

Laura Peeters


Mijn naam is Laura. Na de middelbare school ben ik SPW 3 gaan studeren in Sittard. Eenmaal mijn diploma behaald heb ik in verschillende kinderdagverblijven gewerkt met kindjes van 0 tot 4 jaar. Ook ben ik werkzaam geweest in een buitenschoolse opvang met kindjes van 4 tot 12 jaar. Inmiddels werk ik sinds 2011 met heel veel plezier bij Villa Patapoef. Elk kind is uniek, ik probeer zoveel mogelijk de zelfstandigheid van de kindjes te stimuleren, zodat ze een eigen "ik" kunnen ontwikkelen. Omgang met andere kindjes is ook belangrijk voor de ontwikkeling, samen spelen, samen delen. Structuur en regelmaat vind ik ook een belangrijk aspect binnen de opvang, daarom werken wij met een terugkerend dagschema. Zo weten de kindjes wat er gaat komen en wat er van hun "verwacht" wordt. Natuurlijk zijn de kindjes nog maar klein dus is er altijd tijd om te knuffelen, zingen, dansen of te knutselen zodat het kind nog lekker kind kan zijn! Kortom iedere dag is een avontuur en daarom doe ik mijn werk zo graag.

Ieder kind is uniek, en elke werkdag is een avontuur.

Sandra Gilissen


Ik ben Gilissen Sandra en heb 2 kinderen en hou ervan om met kinderen te werken. Ik heb mijn diploma kinderbegeleidster behaald aan de VSPW in Hasselt. Ik werk ontzettend graag met kinderen, omdat ieder kind zo fascinerend is en vol spontaniteit zit. Ieder kind is zo uniek en dat maakt de dag heel gevarieerd. Kinderen weten je ook elke keer weer te verrassen met hun unieke karakters. De ontwikkeling die ze doormaken is iedere keer weer een leuke ervaring . Mijn sterkste punten zijn dat ik empathie heb voor het kind maar met de juiste grens om het kind pedagogisch te begeleiden. Ik hou er ook van om kinderen plezier te laten beleven, daarom probeer ik de dag ook met leuke activiteiten te vullen. Ik vind het belangrijk dat kinderen structuur en een liefdevolle omgeving hebben, daar probeer ik ook altijd naar te streven. Ook vind ik het heel belangrijk voor het kind dat het kind zich goed voelt in de groep. Samen met mijn collega’s vormen we een hecht team met als gezamenlijk doel alle kindjes de beste tijd van hun beginnend leventje te geven voor zolang dat ze bij ons zijn in Villa Patapoef.

Ieder kind is uniek in zijn wezen en het is dat waar ik respect voor heb.

Sanne Bollen


Ik ben Sanne Bollen en afkomstig uit Rekem. Ik werk sinds augustus 2014 bij Villa Patapoef. Mijn opleiding Kinderbegeleidster heb ik gevolgd op het VSPW te Hasselt. Dit was een opleiding gecombineerd met stage. Deze stage heb ik, in 2013 gelopen bij Villa Patapoef. Dit vond ik een hele leuke ervaring!

Wat ik het leukste vind aan deze job zijn de verschillende karakters. Ieder kindje is zo uniek en ze hebben z’n toffe kijk op de wereld. Samen spelen, lachen en soms eens verdrietig zijn is wat ervoor zorgt dat de kinderen zich thuis voelen bij Villa Patapoef.

Samen met mijn collega’s begeleiden we de kinderen met veel enthousiasme en dit steeds met een oog op hun ontwikkeling. Bij Villa Patapoef kunnen de kinderen ontwikkelen op hun eigen tempo, en dit in een opvang waar veiligheid en geborgenheid centraal staat.

Met veel enthousiasme staan wij steeds klaar voor jullie kindje(s)!!

Jamawa Watsemba


Ik ben Jamawa Watsemba maar zeg maar Jay. ik ben een mama van twee prachtige kinderen. Na een zomervakantie als vrijwilliger in Villa Kakelbont volgde ik de opleiding Begeleider in de Kinderopvang bij VSPW Qrios in Hasselt, in juni 2021 ben ik afgestudeerd. Gedurende mijn studies heb ik stage gedaan in verschillende kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanginitiatieven, zo heb ik praktijkervaring opgedaan. Mijn laatste stageplaats was Villa Patapoef, waar ik veel geleerd heb. Ik ben blij dat ik deel van het team mag zijn. Ik ben altijd gefascineerd door kinderen, hun ontwikkeling enz... Dus werken bij Villa Patapoef voedt mijn nieuwsgierigheid. Elke dag is een leerervaring voor mij en de kinderen. Er is niets meer inspirerend als het gezicht van een kind die iets nieuws geleerd heeft. Als begeleidsters hebben wij een hechte band met de kinderen, samen met het team werken wij steeds met respect voor de noden en behoeften van elk kind zodat ze tot zelfverzekerde jongens en meisjes kunnen opgroeien.

Ik ben altijd gefascineerd door kinderen, hun ontwikkeling enz...

Letizia Ospitalieri


Mijn naam is Letizia Ospitalieri, 23 jaar en ik ben afkomstig uit Maasmechelen. Ik ben in februari 2021 afgestudeerd als kinderbegeleidster te Qrios in Hasselt. Tijdens deze opleiding heb ik stage gedaan bij Villa Patapoef en ik vond het een heel aangename en leerrijke stage! Daarom ben ik ook super enthousiast hier terug te mogen komen. Na de opleiding ben ik meteen mogen starten als begeleidster in een ander kinderdagverblijf waar ik heel veel ervaring heb kunnen opdoen. Sinds jongs af aan vind ik het zalig om voor kindjes te zorgen en op latere leeftijd is deze liefde blijven bestaan. Het kind zien opgroeien van baby tot peuter/kleuter is zo mooi en fijn om mee te mogen maken. We proberen daarom ook elk kind veel liefde en zorg te geven en zijn wij als leidsters zó belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Elke dag is opnieuw een uitdaging die ik met plezier en enthousiasme doe. Bij Villa Patapoef ben ik er zeker van nog meer bij te leren als begeleidster en als persoon. We proberen er samen elke dag een top dag van te maken en dat de kindjes zich zo veilig en geliefd mogelijk voelen bij ons.

Sinds jongs af aan vind ik het zalig om voor kindjes te zorgen en op latere leeftijd is deze liefde blijven bestaan.

Snel contact +(0)324 8642 4550